Savjeti vezani uz izmjenu Statuta

Savjeti vezani uz izmjenu Statuta

Prema Zakonu o udrugama, sve udruge su dužne prilagoditi svoje Statuta do 30.09.2015.godine. Udruga koja to ne napravi, nadležno tijelo će procijeniti da li postoje uvjeti za pokretanjem likvidacijskog postupka.

Veći dio udruga je prilikom osnivanja koristilo tehniku „copy-paste“ Statuta, tako da ne znaju što sve zapravo sadrži njihov Statut. Sada svi imaju priliku napraviti novi Statut,i prilagoditi ga svojim potrebama.

U nastavku ću navesti nekoliko po meni bitnih stvari na koje bi trebali obratiti pažnju prilikom sastavljanja Statuta:

  1. Navesti da djelujete na području cijele Hrvatske, jer nikada ne znate kada i gdje ćete možda otvoriti svoju podružnicu
  2. Ne navoditi adresu sjedišta, jer prilikom promijene adrese, automatski ćete morati raditi i izmjene Statuta
  3. Po Zakonu ste dužni imati jedno najviše tijelo udruge, stoga ako imate mali broj članova, nema potrebe da uz Skupštinu, imate i Izvršni odbor, Nadzorni odbor i ostale odbore. Tada Vam je uz Skupštinu dovoljno da imate kategoriju članstva, gdje ćete navesti da samo određeni članovi ( primjer počasni članovi) imaju pravo birati, i biti birani u tijela udruge. Kod većeg broja članova, imajte i Predsjedništvo, koje se sastoji od 3 člana (Predsjednik, tajnik i treći član), te donosi važne odluke za udrugu.
  4. Ne navodite iznose članarina
  5. Dobro razmislite da li ste naveli sve djelatnosti kojima se udruga bavi. Tako na primjer, ako s nekom tvrtkom sklopite Ugovor o sponzorstvu, i oni Vam daju 50 torbi, a za uzvrat toga Vi ćete njihov logo staviti na te torbe. Tada u Statutu morate imat navedenu djelatnost za promidžbu.

Autor: Ivana Ožegović

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.